DuckDuckGo öppnar betatest för e-postskydd till alla

publicerad 4 september 2022
- av Sofie Persson

DuckDuckGo öppnar upp betatest för e-postskydd till alla. Skyddet utlovas rensa digitala spårare och gömma undan e-postadressen för andra.

DuckDuckGo har sedan en tid tillbaka givit användare möjlighet att betatesta sökmotorns nya e-postskydd. Skyddet ska göra det svårare att spåra en användare via e-post och fungerar genom att man helt enkelt rensar digitala spårare. Användarens e-postadress göms även undan.

Tidigare har man behövt anteckna sig på en väntelista för att kunna testa e-postskyddet, men nu har DuckDuckGo beslutat öppna upp betaversionen för alla, rapporterar Sweclockers. Företaget har även lagt till fler funktioner som exempelvis skydd för länkspårning, vilket gör att personlig information som e-postadress, och andra identifikatorer, skyddas vid klick på länkar i e-posten.

DuckDuckGo är känd för att vara en integritetsfokuserad sökmotor, men har senast tidigare i år fått en del kritik för att bland annat ha ett särskild avtal med Microsoft, där man låter techjätten spåra en del användardata. Sökmotorn poängterade dock att man aldrig lovat en hundraprocentig anonymitet samt att man arbetat för att få bort spårningen från Microsoft helt.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.