Chris Hedges om hur oberoende medier begränsas av Google och Twitter

publicerad 19 maj 2018

Chris Hedges är en amerikansk undersökande journalist. Han intervjuas här av nyhetskanalen Newsvoice.com. Hedges diskuterar hur algoritmer på exempelvis Google och Twitter begränsar spridningen av oberoende mediers innehåll (dissident voices) på webben och därmed hotar åsikts- och pressfriheten.

Chris Hedges är ytterligare en röst som varnar för hur oberoende medier hämmas. Spridningsbegränsande algoritmer kan vara förklaringen till varför exempelvis en artikel om hälsa kan ha 3000 visningar i NewsVoice.se medan samma typ av artikel som undertecknat publicerat på hälsoportalen TV-Helse.se kan ha 10 gånger fler visningar.

Hedges är en Pulitzer-belönad journalist och tidigare utrikeskorrespondent för New York Times. Hedges är kolumnist för Truthdig.com och intervjuas då och då av Russia Today.

 

Artikeln har tidigare publicerats på NewVoiceStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.