IT/Övervakning

Chris Hedges om hur oberoende medier begränsas av Google och Twitter

Chris Hedges är en amerikansk undersökande journalist. Han intervjuas här av nyhetskanalen Newsvoice.com. Hedges diskuterar hur algoritmer på exempelvis Google och Twitter begränsar spridningen av oberoende mediers innehåll (dissident voices) på webben och därmed hotar åsikts- och pressfriheten.

Chris Hedges är ytterligare en röst som varnar för hur oberoende medier hämmas. Spridningsbegränsande algoritmer kan vara förklaringen till varför exempelvis en artikel om hälsa kan ha 3000 visningar i NewsVoice.se medan samma typ av artikel som undertecknat publicerat på hälsoportalen TV-Helse.se kan ha 10 gånger fler visningar.
Hedges är en Pulitzer-belönad journalist och tidigare utrikeskorrespondent för New York Times. Hedges är kolumnist för Truthdig.com och intervjuas då och då av Russia Today.

 

Artikeln har tidigare publicerats på NewVoice

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!