IT/Övervakning

BankID till alla Huawei-telefoner

Snart utökas apputbudet för Huawei-telefoner. Efter att företaget svartlistades av USA försvann möjligheten att ladda ner många appar, men nu meddelar företaget att man kommer att erbjuda Bank-ID och andra populära program via sin egen appbutik istället.

BankID kommer dock bara att fungera på de mobiltelefonmodeller som säljs i Sverige, för importerade telefoner kan det bli svårt att få appen att fungera, meddelar företaget till Ny Teknik.
Google får inte längre samarbeta med Huawei och det innebär att de telefoner som lanseras efter sommaren inte heller får ha Googles tjänster inbyggda vilket i sin tur gör att många appar inte kommer fungera.

I ett pressmeddelande skriver företaget att man nu hittat en väg runt detta och att många nya applikationer är på väg att bli tillgängliga för företagets användare.

– För oss är det viktigt att BankID finns på de mobiltelefoner som användarna vill ha och att merparten av Sveriges befolkning kan nyttja BankID. […] Det är användarna som väljer vilka mobila enheter de vill använda och BankID stöttar de marknadsledande teknikplattformarna på den svenska marknaden. För de i Sverige som hämtar sina appar via Huawei AppGallery är det viktigt att vår app även finns där, säger Mats Appelgren som är produktchef på Finansiell ID-Teknik som sköter utvecklingen av BankID, i ett pressmeddelande.

Bank-ID ska finnas tillgänglig i AppGallery inom två veckors tid. Exakt vilka andra svenska appar som är på väg att göras tillgängliga är i dagsläget oklart.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!