Alex Jones: Jag ska be Trump att benåda Snowden

publicerad 15 november 2016

Alex Jones, som driver det alternativa mediehuset Infowars, säger att han kommer uppmana Donald Trump att benåda visselblåsaren Edward Snowden.

Sommaren 2013 slog nyheten ner som en bomb. Det som många redan misstänkte och förfasades över hade bekräftats: Den amerikanska signalspaningsmyndigheten NSA har i åratal utfört massövervakning över hela världen.

Bakom nyheten fanns NSA-medarbetaren Edward Snowden, som läckte hemligt material till flera internationella nyhetsmedier, däribland The Guardian och Washington Post. Snowden flydde senare till Ryssland där han för tillfället åtnjuter asyl för att inte utlämnas och riskera fängelsestraff i USA.

USA:s näste president Donald Trump, en aktiv förespråkare av statlig massövervakning, kallade visselblåsaren Edward Snowden för en “förrädare” och teoretiserade kring om han skulle avrättas.

En god vän till Donald Trump, filmskaparen och programledaren Alex Jones, vilken Trump personligen tackade efter valvinsten, vill nu att Trump ändrar sin uppfattning om Snowden och benådar honom.

– Det var visselblåsarna som var valets stora vinnare. Nästa gång jag pratar med honom kommer jag att ta upp det: ’Sir, jag förstår att du tycker det är förräderi om någon är att ge oss hemliga uppgifter, men tänk om det är olagligt? Det är vad som fick in dig, du vet, det skulle vara riktigt älskvärt om du utfärdade en benådning’, sade Jones under ”The Alex Jones Show”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!