Insändarsidan

Insändare

“Inte ens i kärnfrågor kan världens främsta humanistiska regering hålla sig till sanningen”

Debattören Olle Ljungbeck skriver i sin insändare om hur regeringen bryter mot regeringsformen genom att inte bjuda in Sverigedemokraterna till samtalen om nazism.

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S)

Vid nyheterna i Sveriges Radio kl 17.00 den 21/9 intervjuades bland andra justitieminister Morgan Johansson om varför Jimmie Åkesson inte var inbjuden till mötet då nazismen etc skall diskuteras av riksdagspartierna.

Johanssons svar var en lögn. “Endast de som står bakom regeringsformen”, sade Johansson är inbjudna.

För drygt ett år sedan gjorde sjuklöverpartierna ett avtal om just att inte följa regeringsformen när de slöt Decemberöverenskommelsen. Detta avtal innebar att man bröt mot en av grundstenarna i regeringsformen – nämligen parlamentarismen.

Denna säger nämligen att regeringen skall ha riksdagens förtroende. Med andra ord skall den ha en riksdagsmajoritets stöd.

Efter detta har Stefan Löfven ett stort antal gånger upprepat att om nuvarande regering blir större än Alliansen men mindre än Alliansen och Sverigedemokraterna tillsammans kommer han ändå inte att lämna över makten trots att hans regering då inte har en majoritet av riksdagen bakom sig!

Kan det sägas och tydliggöras bättre att sjuklövern med Stefan Löfven i spetsen inte står bakom regeringsformen! Morgan Johansson är således en lögnare.

Däremot hävdade Sverigedemokraterna grundlagen/demokratin och parlamentarismen genom att vägra att bryta mot regeringsformen.

 

 

Olle Ljungbeck, Gävle

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!