“Hälsa handlar om ditt immunförsvar – inte läkemedel och vaccin”

Det är lätt att längta tillbaka till en tid då sunt bondförnuft styrde våra vägval och då hälsa handlade om vår livsstil istället för läkemedel. Att skuldbelägga andra människor och tvinga fram en medicinsk apartheid som delar in människor i vaccinerade och icke-vaccinerade är helt oacceptabelt. Det skriver Tove Jakobsson i sin insändare.

publicerad 15 juni 2021
Tove Jakobsson.
Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

Bilden är från vår valborgshelg. Dyngspridning på åkrarna. För mig är det något gammaldags över den. En glömd tid. När människor lyssnade mer inifrån sitt hjärta istället för utifrån.

När människor inte blev programmerade av sina teve-apparater.

Det kunde vara nog så stressigt att få mat på bordet åt alla, min gammelmorfar arbetade vinterhalvåret i skogen medan gammelmormor var ensam i hemmet med fyra barn, bondgård med djur och allt som behövde göras där. Ändå existerade inte utbrändhet.

Varannan person fick inte cancer som siffran är idag utan mer 1 på 20, då hette det inte livsstilssjukdom, det var en ålderssjukdom som väldigt sällan drabbade yngre personer.

När helgen kom tog man cykeln till närmsta loge, umgicks, skvallrade och dansade tillsammans. Drack säkert en hel del onyttig sprit och cyklade omkull utan hjälm på väg hem.

Barnen lekte ute hela dagarna, sprang, byggde kojor, lekte krig, plockade blommor och hjälpte till med det som måste göras.

Visst fanns det en del ohälsa men det är inte i jämförelse med hur våra kroppar och knoppar inte klarar att stå emot utmaningar, slits ut vid ung ålder och värker idag. Vi var friskare och vi ägde fortfarande ett sunt bondförnuft.

Min fråga är; om vi backar tillbaka hit och talar om för människorna som levde då, att ansiktsmask som täcker för dina intag för syre och en kanyl med mixade obeprövade kemikalier som skjuts in i ditt blod kommer vara helt avgörande för att du skall få fortsätta vara så här rörlig, må bra och ha roligt med andra människor, vad hade jag fått reaktion?

Stå var du vill i frågan. Jag kommer inte lägga någon shaming på dig precis som jag inte tillåter dig att lägga shaming på mig.

Jag har valt att investera egna skattade pengar på många olika sätt i min hälsa i över 20 års tid och jag har aldrig någonsin lagt shaming på den som väljer att göra precis tvärtom. Som skiter i sin hälsa.

Skulle aldrig komma på tanken att skrika åt andra människor att ni måste ta ett solidariskt ansvar för er egen hälsa då era L I V S S T I L S-sjukdomar är något som ALLA får betala när du belastar samhällsekonomin med din okunskap och ditt ointresse.

Jag har arbetat med träning och hälsa på flera olika sätt i hela mitt yrkesverksamma liv. Jag har utbildat mig, gått kurser, läst mängder av litteratur, intervjuat främsta forskarna inom områden som rör vår hälsa och vårt immunförsvar.

Lärt mig om när träning är hälsosam för oss och när den blir ohälsosam, vilka näringsbrister vi måste täcka upp för att kroppen ska kunna vara självläkande.

Förstått hur vi behöver eliminera gifter och kemikalier i vardagen för dessa gör oss sjuka. Tagit till mig metoder som rensar och skyddar kroppen mot det som kan vara skadligt för den.

Aldrig. Aldrig någonsin kommer jag bli hjärntvättad att tro ett läkemedel har någonting med förebyggande hälsoåtgärder att göra.

Hälsa är något helt annat än utebliven sjukdom och du kan närsomhelst vinna tillbaka din hälsa genom att backa tillbaka din kropp och ge den det den faktiskt behöver för att MÅ BRA, VARA STARK, MOTSTÅNDSKRAFTIG & ENERGISK.

Vad just din kropp behöver det vet du nog redan.

Om det inte är så att du slutat lyssna för du lyssnar mer på andra än dig själv.

Herregud. Vad hände med oss?

Är det bara jag som bär dessa funderingar eller finns det nån mer där ute…

Jag vet var jag står. Och jag kommer alltid stå för det jag vet är rätt. Jag står för hälsa. Jag är stolt över min kunskap. Jag litar på min kropp. Jag är inte rädd. Min kropp gör sitt jobb om jag ger den rätt förutsättningar.

Min önskan är att alla ska få bära den känslan. Att alla ska kunna ta sin kropp ur tyst inflammation som är grogrund för att ens sjukdom skall kunna uppstå därinne.

Samtidigt vet jag att alla inte har viljan att lära sig, lägga pengar eller förstå sin kropp och utveckla god hälsa. Jag är okej med det. Men kommer självklart fortsätta inspirera och utbilda människor som faktiskt vill.

Jag kan förstå att det finns rädsla att utveckla sjukdom, men jag kan faktiskt inte förstå att vi har människor utan kunskap om hälsa som hetsar oss till medicinsk apartheid.

Reagerar inte fler på det? Att demokratin är på väg att försvinna. Att endast en åsikt är okej. Att människor, sociala kanaler, sidor släcks om åsikten sticker ut. Som säger att det finns andra sätt att uppnå god hälsa än att injicera sig.

Det är fel. Det är jäkligt fel.

För vet du, att injicera spikprotein i din fina välfungerande kropp har absolut, ABSOLUT ingenting med hälsa att göra.

Sa vi inte nyss att alla räknas och att vi gillar olika?

Vi glömmer snabbt verkar det som och shaming, mobbing, utfrysning, förlöjliganden av den som inte följer massan blev plötsligt igen helt okej?

Stand for what is right. Even if it means you stand alone.

I’m still standing!!!

Tack för ordet.

Peace.

 

Tove Jakobsson

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!