Insändare

”Fem dödliga blodproppar? Jobba ändå?”

Ett tecken på Sveriges förfall är att Försäkringskassan till och med avslår dödligt sjuka människors sjukskrivningar för att spara pengar. Det skriver en läsare som berättar i sin insändare om sin kollega som tvingas jobba trots livshotande blodproppar.

publicerad 5 september 2021
jobba blodproppar
Möjligheterna till vård blir allt sämre, menar läsaren i en insändare.

När man pratar med människor finns det en otrolig frustration över glappet mellan “vanliga” människor och den styrande eliten (om man ska kalla den det). Det är ett faktum att även om varje röst är värd lika mycket så styr endast en liten del av den svenska befolkningen majoriteten samt även de politiska beslut som tas.

Denna styrande minoritet är högt uppsatta politiker, högt uppsatta tjänstemän i olika myndigheter och organisationer, samt den absoluta toppen inom företagsvärlden (som har kontakt med politiker via lobbyorganisationer, tankesmedjor, och ett informellt kontaktnät). Varje människa i Sverige har verkligen inte samma inflytande.

En kille på mitt jobb (gruppboende) har haft fem “dödliga” blodproppar i sina lungor, och han blir ändå inte sjukskriven. Läkarna fattar inte ens hur han lever. På det, så blir han så yr av den kraftigt blodförtunnande medicinen att han inte kan jobba, så då måste han sluta ta sin medicin för att ens kunna jobba.

Detta är ett direkt resultat av Försäkringskassans nya policy att avslå även dödligt sjuka människors sjukskrivningar. På order av sittande politiker som gör detta för att spara pengar som vi ju verkar ha brist på, till stor del på grund av den enormt stora och kostsamma flyktinginvandringen vi haft i Sverige senaste åren.

Detta går ut över alla som bor i Sverige, även de som redan invandrat (och nyligen invaderat). Sverige har under de senaste 20 åren upplevt en kollaps av sin välfärd som kanske är unik i världen. Vi har de längsta vårdköerna i hela Europa (trots att vår ekonomi är förhållandevis stark). Folk får vänta i åratal på en operation, där väntetiden borde vara några månader. Träffa en läkare nästa dag? Glöm det. I Sverige väntar man i genomsnitt 2 veckor.1

Morduppklarningsprocenten, vilket är en mycket viktig siffra, har gått från 80 procent i början av 1990-talet ned till den 21 procent vi har idag! Det är sjuka siffror. Om du mördar någon i Sverige, så är din risk att åka fast 21 procent.2 Vilket meddelande sänder det till den organiserade brottsligheten?

Vården är en katastrof. Brottsligheten är en katastrof. Invandringen och integrationen är en katastrof. Så pass att till och med invandrarna har börjat rösta på “rasistpartiet” Sverigedemokraterna. I vanlig vänsterpolitisk jargong så är detta ett uttryck för ett internaliserat självhat. Invandrare hatar sig själva – därför röstar de på Sverigedemokraterna eller är det för att de bor i dessa områden dit ambulanspersonal inte vågar åka på grund av stenkastning.3

När ett modernt land som Sverige till och med får problem med granatattacker, då måste man väl förstå att något är fel? Eller? Hur länge kan vi fortsätta sticka huvudet i sanden?

Kvinnor våldtas, och våldtar faktiskt även själva i större utsträckning än någonsin förr. Den moderna feminismen säger hela tiden till kvinnor att bli mer aggressiva “som män” och här har man lyckats väl. 74 kvinnor var formellt anklagade för våldtäkt 2019 – antalet under år 2011 var 39 – en ökning på 90 procent. Jag försökte hitta statistik för hur samma siffra såg ut för 20, 30, 40 år sedan – men misslyckades.

Mer bekant är att våldtäkter på kvinnor har ökat lavinartat – framför allt våldsamma överfallsvåldtäkter och gruppvåldtäkter som oftast begås av män med “utländsk härkomst”, som det kallas. I artikeln av Expressen4 skriver man att 42 av 43 män dömda för gruppvåldtäkt hade utländsk härkomst. Konverterar man det till procent blir det 97,7 procent.

Det är svårt att förneka att det är en väldigt hög och dramatisk siffra. Allt det här är tecken på att ett samhälle håller på att förfalla. Sverige håller på att förfalla. Det är en slags systematisk kollaps som är väldigt plågsam att gå igenom för alla invånare, framför allt när man är vaken nog att se vad som händer.

När mannen på mitt gruppboende skulle gå i pension? Då höjde politikerna pensionsåldern med några år, och för att ens kunna jobba nästa dag måste han skippa sin medicin dagen före, samt samma dag, och sen gå och jobba trots att han inte orkar och inte borde.

Detta med medicinerna ökar såklart risken för blodproppar av vilka han förr eller senare kommer dö. Han har varit extremt nära att dö två gånger redan och har enligt läkarna haft fem stycken “dödliga” blodproppar, alltså blodproppar som oftast har dödlig utgång. Även om han inte vågar säga det högt och inte ens till mig, så är detta en man som antagligen röstar på Sverigedemokraterna.

Efter en lång konversation sa han något i stil med: “Nu är jag en balanserad person, men om jag inte vore det, så skulle jag vara väldigt upprörd över det här”.

Jag hoppas folk läser den här texten så att hans lidande inte blir förgäves.

 

Läsare

 


 

Källor och referenser:

(1) Aftonbladet Debatt – Sverige har längsta vårdköerna i Europa

(2) Sveriges Radio – Färre mord klaras upp

(3) SVT – Ambulans sönderslagen under utryckning

(4) Expressen – De våldtar kvinnor tillsammansStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


119 100 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.