Fredrik Virtanen: Endast kvinnor ska få rösta

publicerad 12 april 2014

Tillhör du halvan i Sverige som är av det manliga könet? I så fall borde du fråntas din rösträtt eftersom du inte vet ditt eget bästa. Det skriver Aftonbladets Fredrik Virtanen i en kolumn.

Samhället skulle bli vackrare om män fråntogs rösträtten. Vi vet ju inte vårt eget bästa. Sverigedemokraterna skulle då inte komma in i riksdagen, de rödgröna skulle få hela 58 procent och alliansen bara 37 procent, enligt Statistiska centralbyrån”, skriver han i en ledarartikel på Aftonbladet.

Även om Virtanen medger att hans ”anspråkslösa förslag” är odemokratiskt och galet skulle det endast vara historiskt rättvist om det förverkligades, eftersom kvinnor i Sverige saknade jämbördig rösträtt fram tills år 1921.


Annonser:


Avslutningsvis skriver Fredrik Virtanen att eftersom männen inte förstår sitt eget bästa bör de omyndigförklaras i en domstol.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.