Inrikes

Ung rånarliga åtalas

Åtal har väckts mot sju unga personer för en rad grova bilrån och grova stölder i Stockholmsområdet.

Vissa av gärningarna har bestått i att personer har blivit misshandlade genom sparkar och slag för att rånarna ska komma över bilnycklar. Andra gärningar har inneburit att de misstänkta männen gjort inbrott i bostäder och tagit bilnycklar för att kunna stjäla bilar som stått parkerade vid bostaden. Bilarna har sedan använts vid rån och grova stölder eller sålts vidare för att användas vid annan grov brottslighet.
– Vid flera tillfällen har man slitit ut målsäganden hotat eller utdelat sparkar och slag mot kropp och huvud. Ett grovt och hänsynslöst beteende, säger Peter Lundberg, utredare vid polisens nationella operativa avdelning, Noa.

Gärningsmännen har även gjort inbrott i bostäder där man stulit, smycken, klockor, handväskor och kläder.

Samtliga brott är grova eftersom gärningarna varit våldsamma, avser betydande värde och utgjort led i en systematisk brottslighet. De misstänkta gärningsmännen är mellan 15-21 år.

Polisens nationella operativa avdelning har utrett samtliga brott.

– Det visade sig väldigt snabbt att de var så brottsaktiva att vi fick gå in operativt för att ta ett samlat grepp och stoppa deras fortsatta brottslighet, säger Peter Lundberg.

 

Källa: polisen.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • brott
  • rån