Ung rånarliga åtalas

publicerad 6 juni 2018

Åtal har väckts mot sju unga personer för en rad grova bilrån och grova stölder i Stockholmsområdet.

Vissa av gärningarna har bestått i att personer har blivit misshandlade genom sparkar och slag för att rånarna ska komma över bilnycklar. Andra gärningar har inneburit att de misstänkta männen gjort inbrott i bostäder och tagit bilnycklar för att kunna stjäla bilar som stått parkerade vid bostaden. Bilarna har sedan använts vid rån och grova stölder eller sålts vidare för att användas vid annan grov brottslighet.

– Vid flera tillfällen har man slitit ut målsäganden hotat eller utdelat sparkar och slag mot kropp och huvud. Ett grovt och hänsynslöst beteende, säger Peter Lundberg, utredare vid polisens nationella operativa avdelning, Noa.

Gärningsmännen har även gjort inbrott i bostäder där man stulit, smycken, klockor, handväskor och kläder.

Samtliga brott är grova eftersom gärningarna varit våldsamma, avser betydande värde och utgjort led i en systematisk brottslighet. De misstänkta gärningsmännen är mellan 15-21 år.

Polisens nationella operativa avdelning har utrett samtliga brott.

– Det visade sig väldigt snabbt att de var så brottsaktiva att vi fick gå in operativt för att ta ett samlat grepp och stoppa deras fortsatta brottslighet, säger Peter Lundberg.

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.