Coronavirusets spridning

Två dagar efter Iran Airs landning på Landvetter: Nu vill Folkhälsomyndigheten stoppa iranska flygningar

publicerad 2 mars 2020
Iran Air flyger direkt mellan Sverige och Iran.

Trots det stora coronautbrottet i Iran och mycket hård kritik såg Folkhälsomyndigheten ingen anledning att stoppa Iran Airs flyg från Teheran landa på Landvetter i lördags. Nu verkar man sent omsider ha tänkt om och begär att Transportstyrelsen omprövar trafiktillståndet för Iran.

Anledningen är att man genom att strypa trafiken mellan Iran och Sverige hoppas att kunna minska virusets spridning till Sverige från Iran, särskilt nu när landet brottas med ett storskaligt utbrott med ett stort antal smittade, skriver man i ett pressmeddelande.

Iran är ett av de allra hårdast drabbade länderna och minst 50 människor har avlidit och runt 1000 har bekräftats smittade av viruset. Iran bedöms inte ha någon kontroll över dess framfart i landet och många oroar sig för att det egentliga antalet smittade är betydligt högre än så.
Att under nuvarande omständigheter fortsätta att ta emot stora grupper av passagerare från Iran skulle allvarligt försvåra arbetet med att begränsa spridningen av covid-19 och öka risken för en lokal spridning av…


 


Liknande artiklar: