Coronarepressionen

Tegnell: Avvecklingen av restriktionerna fortsätter som planerat

publicerad 26 juli 2021

Trots ökad press från media står statsepidemiolog Anders Tegnell fast vid att normala medborgerliga fri- och rättigheter ska återställas i Sverige.
Det finns inga funderingar på att backa så här långt, säger Tegnell.

Mainstreammedia lägger allt större fokus på att spridning av den så kallade deltavarianten av coronaviruset, tidigare benämnd som den indiska varianten, motiverar att coronarepressionen ska kvarstå eller till och med befästas ytterligare. Bland annat lyfter Bonniertidningen Expressen nu fram den tidigare statsepidemiologen Annika Lindes uppmaning att regeringen borde hålla fast vid repressionsåtgärderna.

Anders Tegnell försäkrar samtidigt i ett uttalande till GP att man från myndigheternas håll står fast vid planen att återställa normala medborgerliga friheter i landet och ger bland annat grönt ljus till festivalarrangemang under sommaren. Han betonar samtidigt att de grundläggande restriktionerna om att hålla avstånd fortfarande kvarstår. Nästa lättnad är planerad till september, då bland annat begränsningarna vid olika sociala sammankomster ska tas bort.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!