SVT-journalist jublar över att gamla dör av coronaviruset

Coronavirusets spridning

publicerad 15 mars 2020
- av Per Nordin
Kristoffer Viita ser många fördelar med att äldre dör av viruset.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Kristoffer Viita, reporter på Sveriges television menar att coronaviruset är ”Guds gåva” eftersom arbeten och lägenheter kommer att bli lediga när gamla och sjuka dör av viruset.

Viita som förutom sina uppdrag på statstelevisionen också gör frilandsuppdrag hos Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och TT publicerade flera inlägg på Twitter där han lyfte fram påstått positiva effekter av det virus som nu tagit över 5000 liv runt om i världen.

Uhm, men om jättmånga gamla av corona dör så blir det kanske äntligen några jobb lediga” , skriver Viita i ett inlägg.

I ett annat lyfter reportern fram bostadskrisen och menar att det finns många som gynnas av att de äldre dör av viruset.

Och tänk på alla lägenheter som kommer att bli lediga när gamlingarna dör. Jag börjar tro att det här viruset är Guds gåva till alla millenials och Gen Zs”.

Viita skriver också att han börjar bli trött på ”basic corona” och undrar när ”super-corona” egentligen kommer, oklart varför.

Föga förvånande fick reportern snabbt massiv kritik på sociala medier med många människor som undrade hur han resonerar och varför han väljer att hylla virusets framfart och vad reportern egentligen har för människosyn.

Efter en storm av kritik mot sitt agerande så har Kristoffer Viita nu valt att göra sitt Twitter-konto privat så att bara följare som han personligen godkänt kan läsa det han skriver.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!