Statliga mediestödet

SVT driver på falsk påverkanskampanj mot ”alternativmedia”

publicerad 20 februari 2021
SVT:s Per Andersson fejkar nyheter
Kulturnyheternas chef Per Andersson försöker nu knyta granskningen av Mprt till "hat och hot".

Skattefinansierade SVT fortsätter att driva på sin påverkanskampanj mot oberoende mediers granskning av Myndigheten för press, radio och tv. Trots att myndighetens generaldirektör själv understrukit att granskningen inte involverat ”hat eller hot” försöker Kulturnyheternas aktivistiska redaktion nu associera NewsVoice, Nya Dagbladet och Samhällsnytt till just hat och hot med hjälp av orelaterade och starkt vinklade artiklar.

I ett inslag på statliga SVT:s ”Kulturnyheterna” i onsdags beskrev generaldirektören för Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) Charlotte Ingvar-Nilsson problem relaterade till att flertalet ansvariga myndighetspersoner granskats av NewsVoice, Nya Dagbladet och Samhällsnytt. I inslaget säger Ingvar-Nilsson mycket tydligt att ”Det har aldrig varit fråga om hat eller hot. Det vill jag noga understryka.”

Trots detta väljer Kulturnyheternas chef Per Andersson och hans medarbetare att med en icke relaterad artikel med rubriken ”Fackförbundet larmar: Hot mot myndigheter ökar” sammankoppla nämnda medier med just hat och hot, något som antyder…

 


Liknande artiklar: