Stort polisiärt pådrag inför förintelsekonferens i Malmö

Förintelsekonferensen i Malmö

publicerad 9 oktober 2021
- av Redaktionen
Poliser utanför synagogan i Malmö och militärpolis vid Malmömässan.

Ett påkostat uppbåd av både polis och militär kan redan nu skönjas i Malmö inför den internationella ”förintelsekonferens” som hålls i Sverige på tisdag, med tunga makthavare och judiska representanter på deltagarlistan. Se Nya Dagbladets exklusiva bilder från förberedelserna.

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och Israels president Isaac Herzog har aviserat att man kommer till konferensen där Sveriges statsminister Stefan Löfven står som värd med kungafamiljen närvarande. Även representanter för den internationella lobbyorganisationen World Jewish Congress, med bankmagnaten David de Rothschild som styrelseordförande, förväntas närvara på konferensen.

Malmös biträdande polisområdeschef Mattias Sigfridsson säger till Sydsvenskan att både säkerhetspolis och polis från hela Sverige kommer att ansluta och att bemanningen blir större än i samband med påvens besök i staden 2016. Extra skydd ska upprätthållas runt stadens synagoga där World Jewish Congress, Judiska centralrådet i Sverige och judiska församlingen håller en sammankomst på tisdagen.

Konferensen uppges komma att påverka ”allt och alla” i och runt Malmö, med avspärrningar för olika kortegevägar. Skånetrafiken meddelar att stadsbussarnas rutter kommer att påverkas kraftigt både tisdag och onsdag.

Nya Dagbladets fotograf Freddy Mardell dokumenterade förberedelserna under fredagen, samlade i bildgalleriet nedan.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


134 850 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.