Inrikes

Regeringen: Gör det olagligt att ifrågasätta bilden av förintelsen

Publicerad 14 april 2021

Morgan Johansson.
Regeringen vill nu att den som ifrågasätter de historiska händelserna kring förintelsen ska kunna straffas, enligt socialdemokraternas justitieminister Morgan Johansson. Sverige har varit ett av få länder i Europa där det inte varit straffbart att ifrågasätta de historiska händelserna kring förintelsen under och inför andra världskriget. Nu ska det dock bli olagligt att ifrågasätta den officiella versionen av förintelsen, enligt justitieminister Morgan Johansson. – Förintelsen är världshistoriens största brott mot mänskligheten, och det får inte glömmas. De som försöker få världen att glömma och blanda bort korten, de måste stå till svars för det, säger Morgan Johansson till skattefinansierade Ekot. Sverige blir, om Johanssons vilja går igenom, inte det första europeiska land som förbjuder ifrågasättande av händelserna kring förintelsen. Så kallad "förintelseförnekelse" är redan belagt med straff i länder som Frankrike, Tyskland, Polen, Belgien, Italien, Österrike och Ungern. Man uppskattar att ungefär 73 miljoner människor dog i andra världskriget, men det råder stor diskrepans mellan olika historikers bedömning av antalet omkomna. De exakta siffrorna rörande judar som omkommit är dock de enda vars granskning kommit att kriminaliseras i världskrigets eftermäle. Förslaget ligger i linje med lobbyism från tunga judisk makt-grupperingar som den ultrasionistiska organisationen ADL, som länge krävt att kriminalisera historisk revisionism och kritik rörande den officiella bilden av förintelsen. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!