Stockholms finansborgarråd var i fjällen över jullovet

Pandemiöverdrifterna

publicerad 18 januari 2021
- av Sofie Persson
Anna König Jerlmyr.

Trots Folkhälsomyndigheternas och sina egna uppmaningar om att avstå från onödiga resor avslöjas nu Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) med att själv ha rest till fjällen under jullovet.

Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) har avslöjats med att bryta mot sina egna uppmaningar att inte resa under jullovet, rapporterar Bonniertidningen DN.

Vi vet alla vad som gäller nu. Många av oss har fått ändra våra planer. För många är det en befrielse, en jul utan de vanliga julplanerna. Medan andra saknar att få resa, umgås med släkt och vänner, sa König Jerlmyr i ett tidigare uttalande till DN.


Annonser:


Fyra dagar innan julafton beslutade Stockholms stad att stänga ner alla aktiviteter för barn och ungdomar för att minska smittspridningen av den så kallade pandemin – däribland skridskobanor utomhus. Det beslutet försvarade König Jerlmyr vid tillfället.

Jag är själv småbarnsförälder så jag kan verkligen förstå frustrationen över ett jullov utan utomhusaktiviteter, nu när snön har kommit. Därför jobbar vi hårt på att öppna upp igen, sade hon.

Efter detta åkte hon sedan själv till fjällen. Den vänsterpopulistiska boulevardtidningen Aftonbladet uppger att man försökt att nå Anna König Jerlmyr för en kommentar men hon valde att svara via sin pressekreterare Edward Tovi.

Hon tillbringade delar av ledigheten i eget boende på allmän ort i Sverige. Dit färdades hon i egen bil. Hon undvek kontakter utanför familjen och försöker alltid att följa rekommendationer för att undvika trängsel.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.