Pandemiöverdrifterna

Stockholms finansborgarråd var i fjällen över jullovet

Anna König Jerlmyr.

Trots Folkhälsomyndigheternas och sina egna uppmaningar om att avstå från onödiga resor avslöjas nu Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) med att själv ha rest till fjällen under jullovet.

Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) har avslöjats med att bryta mot sina egna uppmaningar att inte resa under jullovet, rapporterar Bonniertidningen DN.
Vi vet alla vad som gäller nu. Många av oss har fått ändra våra planer. För många är det en befrielse, en jul utan de vanliga julplanerna. Medan andra saknar att få resa, umgås med släkt och vänner, sa König Jerlmyr i ett tidigare uttalande till DN.

Fyra dagar innan julafton beslutade Stockholms stad att stänga ner alla aktiviteter för barn och ungdomar för att minska smittspridningen av den så kallade pandemin – däribland skridskobanor utomhus. Det beslutet försvarade König Jerlmyr vid tillfället.

Jag är själv småbarnsförälder så jag kan verkligen förstå frustrationen över ett jullov utan utomhusaktiviteter, nu när snön har kommit. Därför jobbar vi hårt på att öppna upp igen, sade hon.

Efter detta åkte hon sedan själv till fjällen. Den vänsterpopulistiska boulevardtidningen Aftonbladet uppger att man försökt att nå Anna König Jerlmyr för en kommentar men hon valde att svara via sin pressekreterare Edward Tovi.

Hon tillbringade delar av ledigheten i eget boende på allmän ort i Sverige. Dit färdades hon i egen bil. Hon undvek kontakter utanför familjen och försöker alltid att följa rekommendationer för att undvika trängsel.

 

 


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!