Inrikes

Stenkastning mot knattedisco i Dalby

Polisen i Skåne fick på fredagskvällen rycka ut till Dalby utanför Lund. Ett knattedisco för barn i förskolan och lågstadiet hade attackerats med stenar. Vid polisens framkomst hade de misstänkta gärningsmännen lämnat platsen, och ingen person kunde gripas i samband med angreppet.

Vid 19:30-tiden på fredagskvällen skickades polis till Dalby, en mil sydost om Lund. Ett arrangemang i form av ett knattedisco hade då attackerats av flera ungdomar. Ungdomarna kastade en större mängd stenar mot den lokal discot ägde rum. Ungdomarna skall även ha uppträtt mycket hotfullt och aggressivt mot de vuxna som fanns på plats.
Flera barn på discot skall ha blivit rädda, upprörda och ledsna efter angreppet. På discot fanns barn mellan 6 och 9 år, från förskoleklass till årskurs 3.

Vid polisens framkomst hade ungdomsgänget hunnit lämna platsen. Trots eftersök i närområdet kunde polisen inte hitta några personer som kunde misstänkas vara inblandade i stenkastningen och angreppet. Polisen utreder nu händelsen som skadegörelse.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Dalby
  • Lund