Stenkastning mot knattedisco i Dalby

publicerad 16 mars 2019

Polisen i Skåne fick på fredagskvällen rycka ut till Dalby utanför Lund. Ett knattedisco för barn i förskolan och lågstadiet hade attackerats med stenar. Vid polisens framkomst hade de misstänkta gärningsmännen lämnat platsen, och ingen person kunde gripas i samband med angreppet.

Vid 19:30-tiden på fredagskvällen skickades polis till Dalby, en mil sydost om Lund. Ett arrangemang i form av ett knattedisco hade då attackerats av flera ungdomar. Ungdomarna kastade en större mängd stenar mot den lokal discot ägde rum. Ungdomarna skall även ha uppträtt mycket hotfullt och aggressivt mot de vuxna som fanns på plats.

Flera barn på discot skall ha blivit rädda, upprörda och ledsna efter angreppet. På discot fanns barn mellan 6 och 9 år, från förskoleklass till årskurs 3.

Vid polisens framkomst hade ungdomsgänget hunnit lämna platsen. Trots eftersök i närområdet kunde polisen inte hitta några personer som kunde misstänkas vara inblandade i stenkastningen och angreppet. Polisen utreder nu händelsen som skadegörelse.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.