Statssekreterare flyr regeringen

publicerad 13 juni 2018
Rosenbad, regeringens högkvarter

Det är bråda tider på regeringskansliet. På bara tre veckor har fyra statssekreterare lämnat sina uppdrag.

Med mindre än tre månader kvar till riksdagsvalet har regeringen drabbats av problem internt. Under de senaste tre veckorna har hela fyra olika statssekreterare meddelat att de lämnar regeringskansliet.

– De som kan lämnar nu innan valet, och de som är kvar muttrar lite att ’råttorna lämnar sjunkande skeppet’, säger en tidigare S-tjänsteman till Expressen.

De fyra som lämnar regeringen är: Oscar Stenström, statssekreterare för EU- och handelsminister Ann Linde, som ska bli Sveriges ambassadör till Chile; Annelie Roswall Ljunggren, statssekreterare för civilminister Ardalan Shekarabi, som ska bli ny generaldirektör för Statskontoret; Ulrika Modéer, statssekreterare för ministern för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Isabella Lövin, som ska bli assisterande generalsekreterare för FN:s UNDP; Therese Svanström, statssekreterare för socialminister Annika Strandhäll, som ska bli kanslichef på fackförbundet Unionen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.