Riksdagsvalet 2018

Statssekreterare flyr regeringen

Rosenbad, regeringens högkvarter

Det är bråda tider på regeringskansliet. På bara tre veckor har fyra statssekreterare lämnat sina uppdrag.

Med mindre än tre månader kvar till riksdagsvalet har regeringen drabbats av problem internt. Under de senaste tre veckorna har hela fyra olika statssekreterare meddelat att de lämnar regeringskansliet.

– De som kan lämnar nu innan valet, och de som är kvar muttrar lite att ‘råttorna lämnar sjunkande skeppet’, säger en tidigare S-tjänsteman till Expressen.

De fyra som lämnar regeringen är: Oscar Stenström, statssekreterare för EU- och handelsminister Ann Linde, som ska bli Sveriges ambassadör till Chile; Annelie Roswall Ljunggren, statssekreterare för civilminister Ardalan Shekarabi, som ska bli ny generaldirektör för Statskontoret; Ulrika Modéer, statssekreterare för ministern för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Isabella Lövin, som ska bli assisterande generalsekreterare för FN:s UNDP; Therese Svanström, statssekreterare för socialminister Annika Strandhäll, som ska bli kanslichef på fackförbundet Unionen.

Liknande artiklar

OSSE kritiserar Sveriges valsystem – vill att valh... OSSE kommer i en rapport med skarp kritik mot det svenska valsystemet. Den internationella organisationen var med och be...
Flera fel i rösträkningen i Stockholm Flera fel har begåtts i rösträkningen i Stockholms län till valet, enligt en ny granskning av rösträkningen i Länsstyrel...
Trots fel i rösträkningen – rösterna i Stockholm r... Trots att det förekommit flera fel i rösträkningen i Stockholm och att flera rösträknare skickats hem valde Länsstyrelse...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!