Inrikes

Staffanstorp förbjuder tiggeri

Arkivbild

På onsdagskvällen klubbade den skånska kommunen Staffanstorp igenom ett förlag om lokalt förbud mot tiggeri.

I slutet av förra året godkände Högsta förvaltningsdomstolen ett förslag om tiggeriförbud på vissa platser i Vellinge, i södra Skåne. Nu vill Moderaterna och Sverigedemokraterna i Staffanstorp, som har politisk majoritet, ha ett liknande tiggeriförbud som i Vellinge.
Förslaget om tiggeriförbud i kommunen fick åtta ja-röster (M, SD och C) mot tre nej-röster (S). Frågan avgörs dock slutgiltigt i kommunfullmäktige den 6 mars.

Eric Tabich (M), som är förste vice ordförande i kommunstyrelsen, säger att det finns ett ordningsproblem kopplat till tiggeriet. Pierre Sjöström (S) som är andre vice ordförande i kommunstyrelsen, upplever dock inte tiggeriet som ett problem.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!