Skottlossning i bostadsområde – man och kvinna skadade

Ökade otryggheten

publicerad 30 september 2022
- av Jan Sundstedt
Skottlossning bostadsområde
Skottlossning i bostadsområde med massiv polisinsats som följd.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ett radhus- och bostadsområde på Bahcovägen, Enköping, utsattes på torsdagskvällen för vild skottlossning. Polisen meddelar på sin hemsida att minst två personer är bekräftat skadade.

Enligt initiala uppgifter ska skott bland annat ha avlossats genom fönster och entrédörrar.

Vi vet att minst två personer har träffats av den här skottlossningen, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesman på polisregion Mitt.

En man i 45-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern är förda till sjukhus med ambulans men skadeläget är oklart. Enligt uppgifter till TV4 pågår en stor insats med helikopter, hundpatruller och insatsstyrkan.

Polisen har spärrat av den aktuella bostaden samt delar av området. Tekniker är på platsen och arbetar intensivt med den tekniska undersökningen.

Under natten och nu på morgonen har polisen sökt av närområdet med både helikopter och drönare samt med hjälp av hundpatruller.

Man har även genomfört operation dörrknackning i området samt kontrollerat ett antal personer och fordon, men ännu har ingen misstänkt frihetsberövats.

När det gäller skadeläget är detta nu på morgonen fortsatt oklart, men både mannen och kvinnan är enligt uppgifter vakna och talbara. En förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott har inletts.

Skottlossning och skjutningar har den senaste tiden eskalerat – inte minst gäller detta i bostadsområden.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!