Skogsbränderna i Sverige

Ring 113 13 om du har frågor om bränderna

Bränderna gör att många ringer larmnumret 112 och har frågor om bränderna. Ring inte 112 i onödan – ring informationsnumret 113 13 om du är orolig eller har frågor om bränderna.

SOS Alarm får många samtal på 112 om frågor kring bränderna. Detta gör att svarstiderna blir längre och den som är i verklig nöd kan få vänta extra länge. SOS Alarm vädjar därför till alla att ringa 113 13 om man är orolig eller har frågor om bränderna.
Det nationella informationsnumret 113 13 är till för att allmänheten ska kunna lämna eller få information om allvarliga olyckor och kriser. Det kan exempelvis gälla om man har frågor och funderingar kring skogsbränderna. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt, alla dagar. Man kan även ringa polisen på 114 14 för icke-brådskande ärenden eller sjukvårdsrådgivningen på 1177.

Om man är osäker på om det är akut eller inte ska man förstås fortfarande alltid ringa 112.

Saknar du en anhörig i samband med skogsbränderna? Ring 114 14 och läs mer här.

På SOS Alarm:s hemsida kan du läsa mer och få aktuell lägesbild om bränderna.

 

Källa: polisen.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!