Ring 113 13 om du har frågor om bränderna

Skogsbränderna i Sverige

publicerad 24 juli 2018

Bränderna gör att många ringer larmnumret 112 och har frågor om bränderna. Ring inte 112 i onödan – ring informationsnumret 113 13 om du är orolig eller har frågor om bränderna.

SOS Alarm får många samtal på 112 om frågor kring bränderna. Detta gör att svarstiderna blir längre och den som är i verklig nöd kan få vänta extra länge. SOS Alarm vädjar därför till alla att ringa 113 13 om man är orolig eller har frågor om bränderna.

Det nationella informationsnumret 113 13 är till för att allmänheten ska kunna lämna eller få information om allvarliga olyckor och kriser. Det kan exempelvis gälla om man har frågor och funderingar kring skogsbränderna. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt, alla dagar. Man kan även ringa polisen på 114 14 för icke-brådskande ärenden eller sjukvårdsrådgivningen på 1177.


Annonser:


Om man är osäker på om det är akut eller inte ska man förstås fortfarande alltid ringa 112.

Saknar du en anhörig i samband med skogsbränderna? Ring 114 14 och läs mer här.

På SOS Alarm:s hemsida kan du läsa mer och få aktuell lägesbild om bränderna.

 

Källa: polisen.seLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.