Skogsbränderna i Sverige

Varning för fallande träd där skog brunnit

Arkivbild

Det är viktigt att allmänheten inte går in i de områden som är avspärrade på grund av bränderna i landet. Faran för fallande träd är överhängande. 

– Trots att bränderna är släckta är risken stor att man kan få ett träd över sig, säger Andrew Tomkinson, stabschef för polisen i region Mitt.
Stående träd som har brunnit kan sakna tillräckligt med rötter för att hålla fast trädet i marken. Det kan räcka med en stark vindpust så faller trädet och kan orsaka svåra skador.

I polisregion Mitt, brinner det fortfarande på flera platser i Ljusdals kommun. Polisens arbete bland annat med att bevaka evakuerade områden och övervaka spärrplatser som inte får överträdas av allmänheten fortsätter.

– Vi vädjar till allmänheten att respektera de avspärrningar som finns, säger Andrew Tomkinson.

 

Källa: polisen.se

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • skogsbränder