Coronarepressionen

Trots underdödligheten: Regeringen vill förlänga coronarestriktioner – till nästa sommar

publicerad 22 september 2020
Socialminister Lena Hallengren.

Allt fler rapporter antyder att den så kallade coronapandemin överdrivits kraftigt, men Sveriges regering vill nu trots detta att de omfattande restriktioner för restauranger och krogar som införts nu förlängs ytterligare – åtminstone till nästa sommar. Beskedet får branschen att rasa och kan leda till att ännu fler förlorar sina jobb.

Jonas Siljhammar som är vd för branschorganisationen Visita säger att regeringens besked skapar förvåning och upprördhet bland branschanställda. Det handlar om att regeringen vill att de nuvarande smittskyddsåtgärderna på serveringsställen förlängs till juli 2021 – trots att restriktionerna egentligen skulle löpa ut vid årsskiftet.

Vi måste hålla i och hålla ut. Fortsatta åtgärder behövs för att dämpa smittspridningen”, skriver socialminister Lena Hallengren (S) till TT och hävdar vidare att man därför måste fortsätta med samma hårda regler i åtminstone närmare ett år till eftersom risken för smitta annars ökar.
Förslaget ska nu remitteras och även Folkhälsomyndigheten rekommenderar att de nuvarande restriktionerna förlängs åtminstone till nästa sommar. Beskedet har mötts av bestörtning från företrädare för restaurang-…


 


Liknande artiklar: