Professor kräver att Sverige stängs ner

Coronarepressionen

publicerad 16 november 2020
- av Markus Andersson
Fredrik Elgh.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Fredrik Elgh, professor i virologi, kräver hårdare repression i Sverige för att bromsa smittspridning av coronavirus i samhället. Han vill bland annat att krogar och restauranger stängs ner helt, att människor inte ska få träffas offentligt och att bara ett fåtal personer i övrigt ska få umgås tillsammans samtidigt.

Elghs uttalanden följer på en intensiv propagandakampanj av mainstreammedia om vad som utmålas en katastrofal “andravåg” – trots att allt tydligare evidens pekar på att den så kallade coronapandemin i själva verket är kraftigt överdriven.

– Som jag ser på det måste det bli fråga om tvång eftersom dagens rekommendationer ju inte följs i tillräcklig grad. Många människor gör bra insatser men inte alla, det ser jag dagligdags, säger Elgh i skattefinansierade SVT.

Han menar vidare att coronaviruset nu återigen är på framfart i Sverige och att de uppsatta rekommendationer och restriktioner som satts in är långtifrån tillräckliga.

– Inom två veckor kommer Sverige att vara tillbaka i samma situation som i våras, med lika många covidpatienter inlagda på sjukhus som i april, hävdar han.

Även SVT:s reporter flikar in att ökningen till stor del beror på att betydligt fler människor nu testas jämfört med i våras och att antalet döda och trycket på sjukvården är mycket lägre än under våren. Elgh vill ändå att den pågående repressionen skärps ytterligare.

Han vill att Sverige ska ta efter länder som Tjeckien, Nederländerna och Belgien och stänga ner stora delar av samhället i en förment förhoppning att bromsa smittspridning eller ”vända ner kurvan” som man ofta formulerar det och han är tydlig med att han önskar en så kallad lockdown.

– Med skarpare åtgärder menar jag att man inte ska få umgås fler än kanske fem-sex personer, att krogar, restauranger och pubar bör stängas helt och att inga människor ska kunna mötas i publika utrymmen. Alltså en nedstängning.

Som Nya Dagbladet har rapporterat om har det trots den totalitära repressionen i många länder hållits omfattande demonstrationer mot att makthavare fortsätter att inskränka medborgerliga fri- och rättigheter. I flera av demonstrationerna har tiotusentals människor uttryckt häftigt missnöje mot vad menar är orimliga och drakoniska åtgärder.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!