Inrikes

Polisstation i Rinkeby öppnar hösten 2019

Polismyndigheten och Familjebostäder AB har tillsammans efter en gemensam upphandling beslutat ge NCC AB uppdraget att ansvara för att bygga om det tidigare serviceboendet, fastigheten Kvarnberget 9, Rinkebyplan 2-8 till en polisstation.

Polisstationen i Rinkeby dimensioneras för att husera 240 arbetsplatser för poliser och polisanställda och att inrymma ett av polisens kontaktcenter, PKC. Polisstationen kommer vara utgångspunkt för de poliser som arbetar i yttre tjänst i lokalpolisområde Järva. Ambitionen är att förankra verksamheten i lokalområdet och rekrytera personal från närområdet.
Tryggheten för de boende i Rinkeby och övriga Järvaområdet stärks väsentligt i och med byggandet av polisstationen i Rinkeby. Vi har länge arbetat för att hitta en långsiktig lösning för att öka den polisära närvaron i områdena säger Ulf Johansson, regionpolischef i polisregion Stockholm i en kommentar.

Under förutsättning att den tidsplan som gäller vid tilldelningsbeslutet kan fullföljas kommer polisstationen i Rinkeby att kunna öppna under hösten 2019.

Tydlig polisiär närvaro i Rinkeby och andra utsatta områden är en nödvändig åtgärd för att vända utvecklingen i dessa områden. Det är glädjande att Stockholms stad och Polismyndigheten har kunnat komma överens om att genomföra ombyggnaden säger Dan Eliasson, rikspolischef i en kommentar.

I och med tilldelningsbeslutet inträder en 10 dagar lång avtalsspärr under vilken beslutet kan överklagas. Innan byggstart kan ske ska Stockholms stad fatta beslut och godkänna de avtal som följer av upphandlingen.

 

Källa: polisen.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Polisen
  • Rinkeby