Inrikes

Metro sparkar alla sina journalister

På tisdagen stod det klart att de anställda på den krisdrabbade gratistidningen Metro återigen blev utan lön. Samtidigt annonserade tidningens ägare att man kommer göra sig av med samtliga journalister och istället köpa in färdigproducerat material.

– Journalister passar inte in i vår affärsplan. Det finns flera contentbyråer som producerar material som passar oss. Vi kommer att vara innehållsköpare, säger tidningens vd och ägare Christen Agger-Hanssen till Expressen.
Han vill inte avslöja exakt när övergången kommer ske, men poängterar att arbetssättet med egna journalister inte ingår i Metros nya strategi. Samtidigt berättar Agger-Hanssen att Metro har som mål att bli helt digitala och sluta trycka upp tidningar och det är oklart om veckoutgivningen av papperstidningen fortsätter i höst.

Metros gamla tidningsställ ska också bort. De används inte längre i verksamheten och får istället agera papperskorgar och soptunnor – varför de har blivit något av en sanitär olägenhet som riskerar att dra till sig skadedjur.

Bolaget befinner sig i rekonstruktion och hade vid tillfället skulder på hela 59 miljoner kronor. För andra gången på ett halvår ska anställda under tisdagen inte ha fått ut sin lön i tid – men ansvariga försäkrar att de pengarna är på väg.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!