Tidningsdöden

Ytterligare 75 skattemiljoner till gammelmedierna under 2020

I ett fortsatt försök att stödja tidningar med vikande annonsintäkter och sjunkande upplagor kommer 72 nyhetstidningar få dela på nästan 600 miljoner i presstöd under 2020 – en ökning med 75 miljoner från förra året.

Det är Mediestödsnämnden som beslutar om vilka som har rätt till stöd. Reglerna är att tidningen ska komma ut med minst ett nummer per vecka och ha minst 1 500 betalande abonnenter. Utgivningen kan ske på papper eller digitalt.
Tidningsmarknaden är oerhört ekonomiskt pressad, både på grund av vikande annonsintäkter och sjunkande upplagor. Därför känns det extra viktigt att stötta branschen genom att i år dela ut mer i presstöd, säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör vid Myndigheten för press, radio och tv.

Sammanlagt 72 tidningar kommer alltså få dela på nästan 600 miljoner av skattebetalarnas pengar under 2020. Bland dem finns flera som nu får stöd för första gången.


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!