Inrikes

Martin Timell frikänns

Under fredagsförmiddagen stod det klart att “Äntligen hemma”-profilen Martin Timell frikänns från anklagelserna om våldtäkt som gjordes mot honom i samband med metoo-kampanjen under hösten 2017.

I höstas, i samband med metoo-kampanjen, anklagades Martin Timell för att ha förgripit sig på en kvinna i en badtunna under en privat fest på sitt landställe år 2008.
Anklagelserna resulterade i att Timell polisanmäldes och en förundersökning gällande våldtäkt inleddes som sedermera kom att leda till att åtal väcktes mot TV4-profilen. Timell togs även ur tjänst och fick alla sina program strukna ur TV-tablån.

Timell har under hela rättsprocessens gång nekat till brott och klockan 11.00 under fredagen avkunnade Attunda tingsrätt domen i Timell-fallet. I domen står det klart att Martin Timell frikänns från anklagelserna om våldtäkt.

På tingsrättens hemsida står följande:

Tingsrätten har idag meddelat dom i ett uppmärksammat mål där en TV-profil åtalats för våldtäkt. Den påstådda våldtäkten ska ha skett på en fest år 2008 där många personer deltog. Åtalet har ogillats, vilket innebär att TV-profilen har frikänts. Av domen framgår att tingsrätten anser att den bevisning som har lagts fram från åklagarens sida inte är tillräckligt robust för en fällande dom.”

Chefsrådmannen Klas Reinholdsson kommenterar domen:

I målet finns särskilda svårigheter. En sådan är att gärningen ska ha inträffat drygt nio år innan den efter polisanmälan började utredas. Risken för felaktiga minnesbilder har därför fått beaktas särskilt och varje uppgift analyseras noga. Slutsatsen blev att åtalet inte var styrkt.

Martin Timell har ännu inte kommenterat den friande domen och i skrivande stund är det ännu oklart om målsäganden kommer att överklaga tingsrättens beslut.

En avgörande anledning till den friande domen är att många av vittnesmålen har ändrats i viktiga hänseenden mellan vad vittnena sa i polisförhören och vad de sa inför rätten.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Martin Timell