MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Lömsk symbolik i informationsfilm från Östersunds kommun

Etnisk undanträngningspolitik

publicerad 6 april 2018

I februari släppte Östersunds kommun en animerad informationsfilm som belyser befolkningstillväxten i kommunen. Östersunds befolkning har ökat kraftigt – men inte tillräckligt, enligt berättarrösten i filmen.

I början av filmen frågar en ung tjej, av uppenbart icke-europeiskt ursprung, berättarrösten hur befolkningstillväxten i kommunen går. I nästa ögonblick ser vi fem personer som ska symbolisera den ökande befolkningen – varav två är mörka och en bär slöja. Efter det så dyker det upp ett spädbarn som ska symbolisera barn som föds – även det är mörkt.

Sedan uppenbarar sig en medelålders/äldre man med bred jämtländsk dialekt som ger sken av att vara en “trångsynt surgubbe” och ställer skeptiska frågor – mannen ska sannolikt symbolisera “det gamla och förgångna”.

Informationsfilmen förmedlar underförstått att det pågår ett befolkningsutbyte av den inhemska befolkningen mot icke-europeiska folk.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend