Etnisk undanträngningspolitik

Lömsk symbolik i informationsfilm från Östersunds kommun

I februari släppte Östersunds kommun en animerad informationsfilm som belyser befolkningstillväxten i kommunen. Östersunds befolkning har ökat kraftigt – men inte tillräckligt, enligt berättarrösten i filmen.

I början av filmen frågar en ung tjej, av uppenbart icke-europeiskt ursprung, berättarrösten hur befolkningstillväxten i kommunen går. I nästa ögonblick ser vi fem personer som ska symbolisera den ökande befolkningen – varav två är mörka och en bär slöja. Efter det så dyker det upp ett spädbarn som ska symbolisera barn som föds – även det är mörkt.
Sedan uppenbarar sig en medelålders/äldre man med bred jämtländsk dialekt som ger sken av att vara en “trångsynt surgubbe” och ställer skeptiska frågor – mannen ska sannolikt symbolisera “det gamla och förgångna”.

Informationsfilmen förmedlar underförstått att det pågår ett befolkningsutbyte av den inhemska befolkningen mot icke-europeiska folk.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Östersund
  • rasism