Coronarepressionen

Hallengren anklagas för att ljuga i TV

Socialminister Lena Hallengren (S).

Den globala hysterin kring att bära mask har gradvis spridit sig även till Sverige. Socialminister Lena Hallengren (S) är en av dem som nu förordar maskering och anklagas nu för att ljuga i Aktuellt om sin och regeringens tidigare inställning till ansiktsmasker då man fört fram att detta inte hör till den svenska kulturen.

Under onsdagen medverkade socialminister Lena Hallengren (S) i Aktuellt och fick frågan angående sin åsikt om ansiktsmasker och om påtryckningar från andra partier angående krav på att använda dem.
Jag säger egentligen det som jag och Folkhälsomyndigheten och många andra har sagt sedan pandemin började – att munskydd ska användas, svarade Hallengren.

Detta uttalande fick genast mycket kritik och flera reagerade på sociala medier mot bakgrund av att regeringen socialministern tidigare uttalat sig om att Sverige inte bör införa krav på ansiktsmask då det inte hör till den svenska kulturen. Bland annat neokonservativa Svenska Dagbladets ledarskribent Susanna Silfverskiöld anklagar ministern för att ljuga på Twitter.

Även Moderaterna i Stockholm anklagar Hallengren för att ljuga.

"Lögn. Moderaterna i Region Stockholm uppmanade dock till munskydd i kollektivtrafiken i somras," skrev de på Twitter.

Markus Wiechel från Sverigedemokraterna har också följt med i anklagelserna på sin Twitter.

I det läget vi är i nu så ser man inte att ett generellt användande av munskydd i offentliga miljöer är någonting som minskar den smittspridning som redan i dagsläget är väldigt låg., sade Socialminister Lena Hallengren i juli 2020 under en pressträff.

Enligt Lena Hallengrens presskontakt Sofia Brändström har de misstolkat vad socialministern sagt.

Munskydd ska användas och behandlas som skyddsutrustning, det framgår tydligt att det är vad som menas i intervjun. Extremt låg nivå att försöka få det att låta som något annat.”, svarar hon på Moderaternas tweet.

 


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!