Frihetsaktivist överklagar vite för brott mot pandemilagen

Publicerad 15 april 2021

Johannes Frennesson vid manifestationen i Malmö den 20 mars.
Filip Sjöström blev nyligen först i Sverige att straffas med pandemilagen genom ett vite på 20 000 kronor för att han arrangerade Tusenmannamarschen i Stockholm den 6 mars. Johannes Frennesson som stod bakom World Wide Rally Malmö den 20 mars blir nu den andra personen i Sverige som fått ett vite på 50 000 kronor från länsstyrelsen i Skåne i samband med manifestationer mot pandemilagen. En av följderna av manifestationen i Malmö var att även delar av massmedia började ifrågasätta demonstrationsförbudet. Bland andra Ida Ölmedal, kulturchef på Sydsvenskan som skrev att "Demonstrationer borde undantas från restriktionerna" och förde ut samma budskap när hon intervjuades av statskanalen SVT. En massiv polisinsats bestående av bland annat minst tio polisbussar, sex polishästar, en polishelikopter och ett stort antal poliser varav flera inkallade från utanför Skåne försökte upplösa manifestationen redan efter cirka 15 minuter. Manifestationen kunde trots detta pågå på olika platser i Malmö under flera timmar även om antalet deltagare minskade efterhand.
Bild från manifestationen i Malmö den 20 mars. Foto: Vaken.se.
  Johannes Frennesson påtalade under manifestationen och i intervjuer med massmedia bland annat att överdödligheten under 2020 inte var något som sticker ut och att detsamma gäller antalet vårdade inom intensivvården. Han kopplar istället problemen inom sjukvården till en lång rad år av nedskärningar inom äldrevård och sjukvård. Han ställer sig även tveksam till de PCR-testerna som använts som skäl till den repressiva coronapolitiken, trots att dess skapare Kary Mullis själv uttryckligen sagt att tekniken är olämplig för att diagnosticera sjukdomar.
Frennesson meddelar att han kommer att överklaga beslutet. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!