FHM: Sätt svenska resenärer i karantän

Coronarepressionen

publicerad 2 februari 2021
- av Markus Andersson
FHM vill sätta svenska resenärer i karantän.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


93 840 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Folkhälsomyndigheten kräver nu att utländska medborgare som vill resa in i Sverige ska visa upp ett negativt coronatest som inte är äldre än 48 timmar. Dessutom ska svenska resenärer sättas i karantän och tvingas testa sig samma dag som de återvänder tillbaka till Sverige.

– Läget förändras oerhört snabbt i omvärlden och olika virusvarianter kan finnas i fler länder än de vi känner till. Därför anser FHM att det är det viktigt att få de nya restriktionerna på plats, påstår FHM:s generaldirektör Johan Carlsson i ett pressmeddelande.

Nu har man skickat en begäran till regeringen som ska ”hanteras skyndsamt”, det handlar bland annat om att utländska medborgare nekas inträde i Sverige om de inte kan uppvisa ett negativt test som är yngre än ett två dygn, men reglerna skärps även rejält för svenskar.

Svenska medborgare som varit utomlands och som inte testade sig innan de åkte ska tvingas göra detta samma dag som de återvänder till Sverige. FHM kommer också ”rekommendera” dessa resenärer att isolera sig och gå i karantän i sju dagar – och detta även om personerna har testat sig i anslutning till hemresan.

Även alla ”hushållskontakter” till den typen av svenska resenärer som åsyftas uppmanas att gå i karantän i en vecka. Det nya regelverket kommer dock inte att gälla så kallade arbetspendlare – förutsatt att dessa testas regelbundet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!