Coronarepressionen

Coronarepressionen hårdnar – väktare sätts in mot föräldrar

publicerad 27 januari 2021
Väktare ska nu övervaka föräldrarna.

Enebackeskolan i skånska Höör har bestämt sig för att ta coronarepressionen till en ny nivå och sätter in väktare som ska kontrollera och övervaka att barnens vårdnadshavare och anhöriga följer restriktionerna vid hämtning och lämning.

Cecilia Palmqvist är biträdande barn- och utbildningschef och hävdar att skolan har haft problem med föräldrar som ”inte respekterat smittskyddsbestämmelserna”.

– Vi har haft svårt att få vissa personer att förstå att vi måste förhålla oss till Folkhälsomyndighetens riktlinjer, säger hon till statskanalen SvT.
Istället för att prata med elevernas föräldrar så har man beslutat att sätta in väktare från och med onsdagen och detta för att undvika ”konfliktfyllda situationer” med barnens föräldrar, hävdar man.

Det är oklart exakt hur väktarna ska se till att restriktionerna upprätthålls och det är heller inte bestämt hur länge väktare ska befinna sig på skolområdet.

– Detta har varit ett problem som pågått sedan sent i höstas och personalen tycker att det är obehagligt. Vi vill skydda verksamheten och personalen som har annat viktigt att göra…


 


Liknande artiklar: