Coronarepressionen

Annie Lööf kräver hårdare repression

publicerad 8 mars 2021
Annie Lööf (C) kräver en total nedstängning av samhället.

Centerpartiets Annie Lööf kräver nu ännu hårdare coronarepression och att gym, restauranger, köpcentrum och gallerior stängs ner helt i flera veckor.

– Vi ser att vi är inne i en tredje våg, för att det inte ska utvecklas till en tsunami, så måste man ta till tuffa åtgärder tidigt, hävdar Lööf i SVT:s Agenda.

I programmet förklarar hon vidare att stora delar av det svenska näringslivet helt och hållet måste stängas ner i upp till tre veckors tid och gläds åt att regeringen nu tack vare den nya pandemilagen också har möjlighet att stänga ner privata verksamheter.
– Nu finns en pandemilag på plats, nu måste regeringen använda de verktyg som finns i verktygslådan, påpekar hon.

Hon hävdar vidare att de företag som kommer att drabbas mycket hårt av repressionen ska ersättas för sina förluster till ”100 procent”. Det framgår inte vad Lööfs plan är om nedstängningen inte skulle ge önskvärt resultat på tre veckor och om tanken då är att fortsätta hålla butiker, restauranger och företag nedstängda i ytterligare veckor eller månader.

Lööfs partikamrat Anders W Jonsson vill också se att en ”nationell pandemisamordnare” tillsätts och att denna ska ansvara för samverkan mellan regeringen och landets regioner – istället för att Folkhälsomyndigheten sköter den biten.

– Folkhälsomyndigheten har en bit av ansvaret, Socialstyrelsen en annan och Läkemedelsverket ytterligare en. Man måste vara mer snabbfotad när vi har en pandemi. Både när det gäller nedstängningar, det vill säga att använda pandemilagen, och när det gäller att få till samordning mellan regionerna, säger han till pseudokonservativa Svenska Dagbladet.

Noteras kan i sammanhanget att Lööf har uppmärksammats för sin samverkan med ultraglobalistiska sammanslutningar som Bilderberggruppen och Trilaterala kommissionen där Wallenbergfamiljen och Rockefellerklanen haft en mycket profilerad roll.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!