Annie Lööf kräver hårdare repression

Coronarepressionen

publicerad 8 mars 2021
- av Isac Boman
Annie Lööf (C) kräver en total nedstängning av samhället.

Centerpartiets Annie Lööf kräver nu ännu hårdare coronarepression och att gym, restauranger, köpcentrum och gallerior stängs ner helt i flera veckor.

– Vi ser att vi är inne i en tredje våg, för att det inte ska utvecklas till en tsunami, så måste man ta till tuffa åtgärder tidigt, hävdar Lööf i SVT:s Agenda.

I programmet förklarar hon vidare att stora delar av det svenska näringslivet helt och hållet måste stängas ner i upp till tre veckors tid och gläds åt att regeringen nu tack vare den nya pandemilagen också har möjlighet att stänga ner privata verksamheter.

– Nu finns en pandemilag på plats, nu måste regeringen använda de verktyg som finns i verktygslådan, påpekar hon.

Hon hävdar vidare att de företag som kommer att drabbas mycket hårt av repressionen ska ersättas för sina förluster till ”100 procent”. Det framgår inte vad Lööfs plan är om nedstängningen inte skulle ge önskvärt resultat på tre veckor och om tanken då är att fortsätta hålla butiker, restauranger och företag nedstängda i ytterligare veckor eller månader.

Lööfs partikamrat Anders W Jonsson vill också se att en ”nationell pandemisamordnare” tillsätts och att denna ska ansvara för samverkan mellan regeringen och landets regioner – istället för att Folkhälsomyndigheten sköter den biten.

– Folkhälsomyndigheten har en bit av ansvaret, Socialstyrelsen en annan och Läkemedelsverket ytterligare en. Man måste vara mer snabbfotad när vi har en pandemi. Både när det gäller nedstängningar, det vill säga att använda pandemilagen, och när det gäller att få till samordning mellan regionerna, säger han till pseudokonservativa Svenska Dagbladet.

Noteras kan i sammanhanget att Lööf har uppmärksammats för sin samverkan med ultraglobalistiska sammanslutningar som Bilderberggruppen och Trilaterala kommissionen där Wallenbergfamiljen och Rockefellerklanen haft en mycket profilerad roll.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.