Inrikes

22-årige afghanen häktad efter knivattacken

Den 22-årige afghanen som utförde knivattacken i Vetlanda är nu häktad och på sannolika skäl misstänkt för sju fall av försök till mord.

Det var under onsdagen som 22-åringen tog en kniv och högg människor vilt vid Vetlanda Resecentrum, rapporterade Nya Dagbladet under gårdagen. Afghanen sköts sedan ner av polis och kunde arresteras. Då hade han hunnit knivhugga sju personer. Personerna vårdas på sjukhus och deras tillstånd beskrivs som stabila just nu.
I går bekräftade Åklagarmyndigheten att mannen är häktad för misstänkt mordförsök på de sju personer han högg. På en presskonferens med polisen i Vetlanda säger åklagare Adam Rullman att han inte vill kommentera om mannen erkänt eller inte då han inte hade en advokat närvarande vid inledande förhör. 22-årigen har dock tilldelats en försvarsadvokat nu. Han säger också att man inte i nuläget vet motivet och att det måste utredas för att se om det kan röra sig om till exempel terrorbrott.

Sådant som kopplingar till landet, pågående asylansökan, hans psykiska mående är sådant som kommer bli intressant att utreda för att klarlägga motiv. Jag har inget svar på det nu men vi utreder naturligtvis det, säger Rullman till Shibsted-tidningen Aftonbladet.

Häktningsförhandlingarna kommer preliminärt att pågå idag, fredag, på Eksjö Tingsrätt.

 


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!