Coronavirusets spridning

“10 000 finländare kommer dö” – förvirring utbryter i SVT-studion

SVT:s nyhetsankare vet inte hur hon ska reagera när hon får uppgiften om att 10 000 finnar kan dö.

I ett märkligt inslag berättar SVT:s Finlandskorrespondent Hasse Svens i direktsändning för studion att man räknar med att 10 000 medborgare riskerar att dö av coronaviruset, varpå programledaren börjar staka sig, mumla och meddelar att hon fått “nya instruktioner”.

Till skillnad från i Sverige har den finska folkhälsomyndigheten meddelat att omkring en tredjedel av den finska befolkningen förmodligen är smittade till sommaren och att omkring 10 000 personer beräknas avlida i sviterna av viruset. Detta trots att Finland påstår sig ha god kontroll över situationen.
– Trots det säger man att 30-35 procent av den finländska befolkningen troligen ändå kommer smittas fram till sommaren, och det troliga dödsfallet är runt 10 000, säger Hasse Svens i SVT:s direktsändning.

Programledaren tystnar då tvärt, börjar staka sig, mumla och förklarar att hon fått nya instruktioner i sin öronsnäcka och att det har blivit dags att ”sammanfatta” och avsluta samtalet. Man väljer sedan att ignorera Svens dystra uppgifter och återkommer inte till dem i programmet.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!