”10 000 finländare kommer dö” – förvirring utbryter i SVT-studion

Coronavirusets spridning

publicerad 20 mars 2020
- av Per Nordin

I ett märkligt inslag berättar SVT:s Finlandskorrespondent Hasse Svens i direktsändning för studion att man räknar med att 10 000 medborgare riskerar att dö av coronaviruset, varpå programledaren börjar staka sig, mumla och meddelar att hon fått ”nya instruktioner”.

Till skillnad från i Sverige har den finska folkhälsomyndigheten meddelat att omkring en tredjedel av den finska befolkningen förmodligen är smittade till sommaren och att omkring 10 000 personer beräknas avlida i sviterna av viruset. Detta trots att Finland påstår sig ha god kontroll över situationen.

– Trots det säger man att 30-35 procent av den finländska befolkningen troligen ändå kommer smittas fram till sommaren, och det troliga dödsfallet är runt 10 000, säger Hasse Svens i SVT:s direktsändning.


Annonser:


Programledaren tystnar då tvärt, börjar staka sig, mumla och förklarar att hon fått nya instruktioner i sin öronsnäcka och att det har blivit dags att ”sammanfatta” och avsluta samtalet. Man väljer sedan att ignorera Svens dystra uppgifter och återkommer inte till dem i programmet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.