Hälsa

Unikt bildreportage av narkotikamissbruket i Öresundsområdet

Nya Dagbladets fotograf Freddy Mardell har under en tid bevakat det allt mer påtagliga narkotikamissbruket i Öresundsregionen.

Omkring 600 dödsfall i Sverige rapporteras årligen in till den europeiska myndigheten EMCDDA som direkt orsakade av narkotikamissbruk, en siffra som fördubblats under de senaste tio åren och i relation till sin befolkning är betydligt högre än det europeiska snittet.
Narkotikahandeln är aktiv, och bland annat i juni arresterades 5 personer i Malmö i en uppmärksammad internationell razzia, misstänkta för smuggling av 1650 kilo kokain och heroin.

Följ med på Freddy Mardells resa från Köpenhamn till Malmö som skildrar en narkotikaproblematik som blir allt mer påtaglig i regionen.

 


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!