Hälsa

Tyskland vill straffa föräldrar som inte vaccinerar sina barn

Den tyska regeringen vill bötfälla föräldrar som inte genomför vaccinationer av sina barn.

I takt med att med att allt färre tyskar väljer att vaccinera sig vill den tyska regeringen införa vaccinationskrav för barn.
Bland annat ska ovaccinerade barn inte tillåtas att gå på dagis eller i skolan. För de föräldrar som vägrar vaccinera sina barn ska böter på upp till 2 500 euro, motsvarande över 26 000 kronor, kunna utdelas.

Kristdemokratiska CDU, som leder den tyska regeringen, motiverar straffen med att man vill stoppa det ökande antalet mässlingsfall som rapporterats i landet. Målet är att se till att 95 procent av den tyska befolkningen är vaccinerade, skriver The Local.

Regeringens förslag har dock stött på kritik från De Gröna i det tyska parlamentet, som är kritiska mot det man beskriver som “tvångsvaccinationer”.

För att lagen ska kunna träda i kraft måste den först passera en omröstning i Förbundsrådet, som tillsammans med Förbundsrådet  utgör de två kamrarna i det tyska parlamentet.

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 

Källa: The Local

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!