Hälsa

Transsexorganisation: ”Pubertetsblockerare åt 12-åringar är ofarligt”

En lobbyorganisation som utbildar lärare i Storbritannien i transsexfrågor säger att tolvåriga barn utan risker kan ges pubertetsblockerare.

Mermaids är en brittisk ”välgörenhetsorganisation” som ger utbildningar i hur man ska hantera barn som fötts med ”fel” kropp.
I ett utbildningspaket avsett för brittiska skolor får lärare höra att pubertetsblockerare är ofarliga och bör ges till barn så unga som tolv år.

Efter att den brittiska tidningen The Times uppmärksammade lobbyverksamheten i brittiska skolor har ett flertal experter och läkare uttryckt oro och varnat för påståendena.

Organisationens utbildare hävdar att pubertetsblockerare är bra för barn och ger barnen ”omedelbar lindring” och att behandlingen är ”fullkomligt reversibel”.

Under ett utbildningstillfälle i december sade en av aktivisterna från Mermaids till åhörarna att ”medicinering med pubertetsblockerare inte orsakar några förändringar, utan bara fungerar som en pausknapp för hypofysen och behåller den pubertetsutvecklingsnivå som uppnåtts”.

Om man slutar ge preparaten till barnen, fortsätter deras utveckling som om ingenting hade hänt, hävdade Mermaids aktivist.

Allvarlig folkhälsofara

Michael Conroy, verksam inom diakonin i Birmingham, spelade in ett utbildningstillfälle som hölls för lärare och diakoner. Till The Times sade han att han var bekymrad över att organisationen Mermaids bokstavligen uppmuntrar barn att tro att de har ”fötts i fel kropp”.

– Mermaids ger inte eleverna möjligheten att de kanske bara är bögar eller lesbianer. Istället avviker de på en farlig väg som i slutändan leder till kirurgiska ingrepp. Det är oroande att sprida sådan information i skolor, säger Michael Conroy.

Michael Biggs, sociologiprofessor vid St Cross College i Oxford – som tidigare flera gånger anklagats för ”transfobi” – håller med om att Mermaids strategi skjuter barnen framåt mot könsförnekande kirurgi.

Men även en växande skara medicinska experter i både USA och Storbritannien varnar för långsiktiga medicinska problem efter användande av pubertetsblockerare. I en rapport släppt tidigare i år pekas pubertetsblockerare och hormonpreparat ut som ”allvarliga folkhälsofaror”.

Mermaids hävdar dock att deras råd baseras på 25 års erfarenhet på området, att de får skattemedel för sin verksamhet och att denna övervakas av myndigheterna, närmare bestämt brittiska Jämställdhetsrådet.

 

Källa: RT

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!