Så kan du följa Coronavirusets spridning

Coronavirusets spridning

publicerad 4 februari 2020
- av Markus Andersson

På en interaktiv karta framtagen vid John Hopkins-universitet i Baltimore kan man följa hur många människor som har smittats av Coronaviruset, hur många som avlidit samt var detta har skett någonstans.

Det är universitetets center för systemvetenskap och ingenjörskonst som sammanställt kartan baserad på information från WHO och en rad andra myndigheter och organisationer. Därför kan du nästan i realtid se var nya fall dyker upp någonstans och hålla koll på hur spridningen ser ut.

Det är inte bara allmänheten som använder sig av den interaktiva kartan, även sjukvårdspersonal nyttjar den för att hålla sig uppdaterade om läget kring vilka länder och landsdelar som nåtts av smittan.


Annonser:


Vi tog fram den här instrumentbrädan eftersom vi anser att det är viktigt att allmänheten med transparenta källor får en förståelse för utbrottet och hur det utvecklas, säger Laurden Gardner, universitetsdirektör vid John Hopkins till CNN.

Ta del av kartan här.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.