Så kan du följa Coronavirusets spridning

publicerad 4 februari 2020

  På en interaktiv karta framtagen vid John Hopkins-universitet i Baltimore kan man följa hur många människor som har smittats av Coronaviruset, hur många som avlidit samt var detta har skett någonstans.

  Det är universitetets center för systemvetenskap och ingenjörskonst som sammanställt kartan baserad på information från WHO och en rad andra myndigheter och organisationer. Därför kan du nästan i realtid se var nya fall dyker upp någonstans och hålla koll på hur spridningen ser ut.

  Det är inte bara allmänheten som använder sig av den interaktiva kartan, även sjukvårdspersonal nyttjar den för att hålla sig uppdaterade om läget kring vilka länder och landsdelar som nåtts av smittan.
  Vi tog fram den här instrumentbrädan eftersom vi anser att det är viktigt att allmänheten med transparenta källor får en förståelse för utbrottet och hur det utvecklas, säger Laurden Gardner, universitetsdirektör vid John Hopkins till CNN.

  Ta del av kartan här.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!