Prinsessans skola hålls stängd efter coronasmitta

Coronavirusets spridning

publicerad 5 mars 2020
- av Isac Boman
Estelle ska själv inte vara smittad.

En elev på prinsessan Estelles skola har smittats med coronaviruset, där håller nu skolan stängt tills man får besked från Smittskydd Stockholm om hur situationen ska hanteras.

Skolan det handlar om är Campus Manilla på Djursholm och på torsdagen stängdes den för att garantera tryggheten för elever och anställda och för att försöka försäkra sig om att fler inte smittas.

– Skolan har stängts som en säkerhetsåtgärd i avvaktan på besked från myndigheterna hur vi ska agera på ett konstaterat fall av corona. Vi fick informationen sent i går kväll och då kunde vi inte få ett entydigt svar av myndigheterna varför vi valde att låta eleverna vara hemma i dag, säger Johan Nordenfalk, vd för Campus Manilla till SVT.

Ett antal elever har också satts i frivillig karantän efter att ha befunnit sig i områden som drabbats svårt av smittan. Rektorn beskriver att det finns en stor oro bland både elever, föräldrar och personal över situationen och att man nu förbereder sig för att undervisa eleverna via distans istället.

Hur länge skolan ska hållas stängd är i dagsläget oklart. Hovet går samtidigt ut och påpekar att prinsessan Estelle inte har smittats av viruset.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!