Läkare: Massmedias besatthet av Trump kostade tusentals liv

publicerad 6 juli 2020
- av Markus Andersson
Hydrixiklorokin har visat sig effektivt i ännu en studie.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Vänsterliberal massmedia har länge hånat Donald Trump för att han förespråkade användandet av hydroxiklorokin som behandling mot coronaviruset och istället hävdat att det inte hjälper eller att det är mycket farligt. Ännu en ny studie visar dock att läkemedlet visst är mycket effektivt och medierna anklagas för att medvetet ha ljugit om medicinen och indirekt orsakat tusentals amerikanska dödsfall – bara för att kunna kritisera Trump.

Den konservative kommentatorn Mark Levin menar att massmedia borde be om ursäkt för sitt lögnaktiga agerande och hur man hånade Trump när han lyfte fram hydroxiklorokin som en tänkbar behandlingsmetod för coronasjuka.

De äckliga lögnaktiga medierna slogs mot presidenten i månader och sa till oss att den här medicinen var livsfarlig. Varje jävla nyhetsrum upprepade det här tramset och nu säger de till oss att det faktiskt hjälpte. Vad sägs om att be om ursäkt till det amerikanske folket och presidenten, era bedragare?”, skriver han på Twitter.

 

Trump gick tidigt ut och berättade att han själv tog hydroxiklorokin i förebyggande syfte under två veckor, något han hånades för i vänsterliberal media som hävdade att medicinen kunde vara livsfarlig och dess positiva effekt tveksam.

Jag kan inte fatta att de ljög för oss om hydroxiklorokin bara för att kunna säga att presidenten hade fel. Hur många liv förlorades på grund av detta?” frågar sig doktor David Samadi vid St. Francis Hospital och menar vidare att massmedias besatthet av Donald Trump förmodligen har kostat tusentals amerikaner livet – helt i onödan.

 

Även den republikanske senatorn Ted Cruz är mycket upprörd över massmedias agerande och menar att medierna intog en medvetet negativ och hetsig inställning till hydroxiklorokinet enbart för att Trump sagt positiva saker om det.

Jag spenderade över en timme igår och pratade med två olika läkare som båda sa till mig att de ser väldigt positiva resultat genom användning av hydroxiklorokin för att behandla covid-19. Media flippade ut eftersom Trump sa bra saker om det. Studien de citerade har dragits tillbaka”, konstaterar han.

 

Också Laura Ingram från Fox News pekar på att vänsterliberal media har haft fel hela tiden och poängterar att dödligheten för de som behandlats med hydroxiklorokinet har minskat med femtio procent.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!