Kritiserade coronavaccineringen

Försöksperson dog i tester av coronavaccin

publicerad 22 oktober 2020

Brasiliens hälsomyndighet bekräftar nu att en person dött i pågående tester av ett coronavaccin. Testpersonen ska vara en 28-årig brasiliansk man hemmavarande i Rio de Janeiro som deltog i läkemedelsjätten AstraZenecas fas 3-tester för vaccinet, som genomförs i samarbete med Oxford University.

Uppgifterna från Brasiliens hälsomyndighet är att testpersonen ifråga dött i komplikationer av covid-19. Vid sidan av detta är dock informationen mycket knapphändig med hänvisning till ”studiens och deltagarnas integritet”.

Oxford University menar enligt Reuters att ”det inte funnits några farhågor om de kliniska testernas säkerhet” och meddelar att man kommer att fortsätta studien utan avbrott. Även Sao Paulo-universitetet, som bistår med att koordinera fas 3-testerna i Brasilien, menar att ”en oberoende granskningskommitté” också ska rekommendera att fortsätta testerna.
Allting pågår som förväntat, utan någon allvarlig dokumentation på vaccin-relaterade komplikationer som berör någon av de deltagande frivilliga”, vidhåller universitetet i ett uttalande.

Både Reuters och brasilianska O Globo gör samtidigt gällande att den avlidne mannen insinuerats ha tillhört placebo-gruppen i testerna.…


 


Liknande artiklar: