80 procent fick bieffekter i tester av nytt coronavaccin – Bill Gates pressad

Kritiserade covidvaccineringen

Den profilerade vaccinlobbyisten och ultraglobalisten Bill Gates, som är med och lotsar utvecklingen av vacciner i USA i samarbete med den kontroversielle hälsomyndighetsdirektören Anthony Fauci, berättar i en intervju att han inte bekymras över det faktum att över 80 procent av de som testats med ett omtalat vaccin från läkemedelsföretaget Moderna rapporterats få bieffekter.

publicerad 10 augusti 2020
- av Isac Boman

Gates erkänner i en intervju med CBS nyhetsankare Norah O’Donnell att osäkerheten är mycket stor kring huruvida det senaste Moderna-vaccinet överhuvudtaget kommer att fungera. Hans målsättning att minst tre fjärdedelar av världens befolkning ska injiceras med någon typ av corona-vaccin står dock fortfarande fast.

O’Donnell uttrycker i intervjun med Gates en oro över de omfattande bieffekterna som rapporterats i ett pågående corona-vaccin-experiment – en oro som Gates dock själv inte delar eftersom det enligt honom inte handlat om “permanenta hälsoskador” bland de 80 procent av testpersonerna som fått negativa bieffekter. Dessa har handlat om alltifrån kraftig frossa till feber och huvudvärk.

Sidoeffekterna var inte superallvarliga, de orsakade inte permanenta hälsoproblem, menar Gates och tillägger att ”det är väldigt svårt att beskriva komplexa vetenskapliga saker på ett sätt som är enkelt att förstå”. Samtidigt erkänner han för CBS att osäkerheten kring detta och även andra vacciner man testar är mycket stor.

Vi vet inte om de här vaccinerna kommer att fungera. Vi vet inte om de kommer att fungera för att förhindra dödsfall, vi vet inte om de kommer att fungera för att förhindra smitta, medger Gates och tillägger att även om vacciner framkallar immunitet så vet man heller inte hur länge denna varar.

Nyhetsreportern pressar honom med att alla som fick en hög dos fick bieffekter, varpå Gates upprepar att det ”inte är så dramatiskt” och att den ansvariga myndigheten Food and Drug Administration (FDA) kommer att se ”väldigt noga” på det samt att deras riktlinjer är ”väldigt, väldigt passande”.

Microsoft-grundaren klargör dock vidare att han inte tror att det inte kommer räcka med en dos för att vaccinerna ska ha effekt och att särskilt äldre kan behöva extra höga doser.

Ingen av dessa vacciner kommer att fungera med en dos, det var hoppet från början. Kanske något av dem kommer överraska oss.

Oaktat den stora osäkerheten riktar han fortsatt stort fokus på att vaccinet ska nå ut inte bara till USA utan till hela världen.

Det är något för våra återkommande telefonsamtal med Dr Fauci, vi uppdaterar varandra om hur vi arbetar med olika företag, vilka vi behöver lägga till i blandningen, hur kan man skala saker och ting så att inte bara USA utan hela världen får vaccinet.

Bill Gates i möte med Anthony Fauci, längst till höger. Foto: CSIS. CC BY-NC-SA 2.0Foto: National Institutes of Health/CC BY-NC 2.0

 

Gates menar att omkring tre fjärdedelar av världens befolkning måste vaccineras för att kunna stoppa spridningen av coronaviruset.

Om du vill stoppa smittan behöver man 70-80 procents täckning globalt, så det är otroligt höga siffror.

Han svarar svävande på O’Donnells fråga om huruvida det är rimligt att de stora läkemedelsbolagen ska kunna göra vinst bland annat när det offentliga köper vaccinerna, eftersom det offentliga finansierar framtagningsprocesserna. Pfizer har för ändamålet reserverats 2 miljarder dollar, Moderna över 400 miljoner dollar.

I slutet av intervjun lyfter CBS-journalisten även upp den breda skepticismen till projekt kopplade till vaccinationslobbyn i allmänhet och kring Gates person i synnerhet. Bland konstaterar hon att undersökningar visar att det finns en mycket utbredd misstanke hos den amerikanska befolkningen att man kommer att försöka utnyttja kommande vaccinationsprogram som ett sätt att samtidigt stärka olika typer av totalitära kontrollmekanismer.

Det finns ingen koppling mellan dessa vacciner och någon typ av spårning, jag vet inte var det kommer ifrån, menar Gates som tillägger att det är nödvändigt att “få ut sanningen” till människor och att han behöver “förklara sina värderingar”.

 

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om projektet  ID2020 bestående av bland annat Microsoft, Rockefeller Foundation och vaccinlobbyorganisationen Gavi haft som målsättning att alla världens människor ska kunna identifiera sig digitalt, med en identitetshandling som är giltig hela livet. Därtill har Microsoft också sökt patent på en biologiskt integrerad kryptovaluta som ska villkora betalningar med kroppsdata. Genom sin stiftelse Bill & Melinda Gates Foundation har Gates dessutom tidigare även finansierat forskning bland annat vid anrika MIT för tatueringsliknande metoder att lagra och få tillgång till data om en person, ett område som även Microsoft lagt resurser på. Bill Gates har också själv under coronakrisen öppet pläderat för införande av digitala certifikat för att kontrollera vaccinationer.

Jag tror vi måste få ut sanningen, vi behöver förklara våra värderingar så att människor förstår varför vi är involverade i detta arbete och varför vi är villiga att lägga hundratals miljoner, miljarder dollar för att skynda på framstegen. Det är lite oklart för mig men jag hoppas det dör ut när människor får fakta, fortsätter Gates.

Gates berättar vidare att han har en god relation till Facebook och att de är tillmötesgående i önskemål om hur deras censur kan förhindra att ”falska budskap” kommer ut.

De är villiga att göra sig av med falska anti-vaccinations-budskap. Det är en konstant diskussion hur garanterar de att de här totalt falska budskapen inte kommer ut. Man vill inte förtrycka normal dialog om säkerhetsstudier men konspirationsteorier har de börjat motarbeta hårdare och vi känner att vi har en bra dialog med dem om hur man ska göra det.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!