För lite fibrer i kosten överlag

publicerad 29 mars 2014

När vi får i oss tillräckligt mycket kostfiber minskar risken för högt blodtryck och inflammationer.

Ett lågt fiberintag förknippas med en rad risker som hjärt- och kärlsjukdom och övervikt – och det är många som får i sig för lite.

National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) har samlat data från över 23 000 människor i USA mellan 1999 och 2010.

Rekommenderat intag är mellan 38 och 21 gram om dagen, beroende på kön och ålder, men genomsnittet för alla kategorier ligger på 16,2 gram om dagen.

NHANES rapport publicerades i decembernumret av The American Journal of Medicine.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.




Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.