Trafikutskottets ordförande ljög om tågoffert

publicerad 30 september 2015
Karin Svensson Smith (MP)

Ordföranden i riksdagens trafikutskott Karin Svensson-Smith (MP) ber nu om ursäkt sedan hon ljugit om att Kina lagt fram en offert för svenskt snabbtåg.

För drygt en månad sedan avslöjade SVT att Kina lämnat in en offert för att bygga snabbspårig järnväg i Sverige. Men nu erkänner ordföranden i riksdagens trafikutskott Karin Svensson-Smith (MP) att det inte fanns någon sådan offert.

Även Nya Dagbladet gick ut med den idag falska informationen från Karin Svensson-Smith, som säger sig ångra ordvalet offert, enligt TT.

Detta har fått Anders Åkesson, centerpartistisk ledamot i trafikutskottet, att rasa.

– Det är utomordentligt oprofessionellt beteende av trafikutskottets ordförande, som allvarligt skadar förtroendet för riksdagens arbete, säger Åkesson till TT.

Enligt SVT vill allianspartiernas ledamöter i trafikutskottet nu att Åsa Romson och Gustav Fridolin agerar för att ersätta Karin Svensson-Smith som ordförande.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.