Ekonomi

Litet städföretag stäms av spritjätten Absolut

Städfirman Absolut Rent AB stäms nu av The Absolut Company, som tillverkar den svenska vodkan Absolut Vodka. Anledningen? Städfirman har ordet ”Absolut” i namnet.

Sedan 1987 har städfirman Absolut Rent bedrivit sin verksamhet i Huddinge utanför Stockholm. Men för ett år sedan uppmanades städfirman att byta namn av The Absolut Company, som ägs av den franska spritjätten Pernod Ricard.
Eftersom Absolut Rent riskerar att tappa kunder vid ett namnbyte har man avslagit kompensationen på 50 000 kronor från The Absolut Company, vilket man skulle fått om man bytte namn.

Jag önskar att de kunde förstå att vi är ett småföretag och inget hot. Det finns hundratals företag med ordet ”absolut” i företagsnamnet. Jag förstår inte varför de går efter oss. Jag tror inte någon skulle blanda ihop våra varumärken. Dessutom har vi haft namnet i över 25 år utan att de har reagerat, säger Hans Dahlborn, som driver Absolut Rent, till småföretagarnas tidning Driva Eget.

The Absolut Company anser sig ha rätt till namnet och tänker nu ta strid i rätten mot Absolut Rent. Förlorar städfirman kommer man bli tvungna att betala skadestånd och stå för hela rättegångskostnaden, vilket man inte tror sig ha råd med.

Till tidningen Driva Eget säger The Absolut Company att man inte kommenterar pågående rättsfall.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!