Ekonomi

Kina inför strafftullar på amerikanska varor

Enligt uppgifter ska Kina införa strafftullar på amerikanska varor från och med på fredag. Detta innebär i praktiken att USA och Kina ligger i handelskrig med varandra.

USA meddelade tidigare att man ska införa strafftullar på importerade varor från Kina till ett värde av 34 miljarder dollar, motsvarande 300 miljarder kronor. De amerikanska strafftullarna ska träda ikraft den 6 juli, nu på fredag.
Nu svarar Kina med samma mynt. Från och med den 6 juli kommer varor värda 34 miljarder dollar i import från USA att omfattas av strafftullar. Detta enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters.

I och med tidsskillnaden mellan Peking och Washington DC kommer de kinesiska strafftullarna att tas i bruk 12 timmar före de amerikanska.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!