JP Morgan Chase i blåsväder i Kina

publicerad 1 september 2013

En av Wall Streets främsta aktörer, den kontroversiella storbanken JP Morgan Chase & Co, utreds nu av en arbetsgrupp för bankens anställningsförfaranden.

JP Morgan Chase & Co anklagas för att muta kinesiska politiker genom att anställa släktingar till tjänstemännen, uppger personer med insyn i ärendet enligt Wall Street Journal.

Det ska främst röra sig om två personer som USA:s tillsynsmyndighet tittar lite extra på. De har nu till uppgift att utreda om släktingarnas anställning på storbanken kan ha gett banken fördelar som fick dem att ro in avtal hos statskontrollerade China Railway Group.

Över 30 000 anställda jobbar på JP Morgan Chase & Co i Asien. Ett hundratal av dem arbetar inom investeringsområdet på banken. JP Morgan Chase & Co eller de som anställts har inte anklagats för att ha gjort något fel, skriver Wall Street Journal.

 

Läs även:
Miljardböter för JP Morgan Chase
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.