Hägersten får nytt asylboende – för 85 miljoner

Publicerad 4 juni 2020

  I Hägersten i Stockholm invigs nu ett nytt asylboende, som kostat skattebetalarna 85 miljoner kronor att bygga. De nybyggda bostäderna ska enbart gå till nyanlända migranter.

  Det nya asylboendet ligger i Västertorp i stadsdelsområdet Hägersten i Stockholm. Enligt ett tjänsteutlåtande från Stockholmshem kommer byggandet av asylboendet uppgå till 85 miljoner kronor. Boendet, som är beläget i ett fint grönområde med utomhusbad och närhet till tunnelbana, består av tre fastigheter. Hela boendet består av 60 rum, 2:or och 4:or, med plats för omkring 100 migranter. Lägenheterna är bullerdämpande, skriver JMM.NU.

  Boendet innefattar även verksamhetslokaler, lekplats, parkeringsplats, miljöstation och tvättstugor.
  Migranterna som kommer att bo på asylboendet kommer att få etableringsersättning i två år. Etableringsersättning innebär att alla utgifter är betalda under två år under vilka de nyanlända förväntas etablera sig i samhället. Om en migrant får ett jobb kan denne ändå behålla etableringsersättningen i sex månader.

  Stockholmshem ämnar att starta 80 asylboenden i Stockholm under 2020. Om dessa är i samma storlek som boendet i Hägersten så skulle kostnaderna landa på omkring 6,8 miljarder kronor – bara i byggkostnader.   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!